Duurzaamheid

Duurzaamheid is een vanzelfsprekend afwegingskader van de maatschappij geworden, en dus ook van onze ontwerpen. Hierbij staan wij voor een pragmatische houding, passend bij de ideeën van de opdrachtgever. Wij benaderen duurzaamheid vanuit een breed perspectief. Denk hierbij aan beperking van energiegebruik, duurzame bouwmethoden, materiaalkeuze, maar ook flexibiliteit in gebruik en esthetische duurzaamheid.

Als bureau proberen we de CO2 productie zoveel mogelijk te beperken, door de volgende maatregelen:
Medewerkers komen met openbaar vervoer of fiets naar kantoor. Gebruik wordt gemaakt van een 100% elektrische auto voor het andere vervoer.
Op kantoor wordt het papiergebruik zoveel mogelijk beperkt, al onze producten worden digitaal vervaardigd en gedistribueerd.

Zonstraat voor Heuvelrug Wonen

Een goed voorbeeld van deze houding is het ontwerp van de woonwijk Zonstraat voor Heuvelrug Wonen. Bij dit project heeft de opdrachtgever een doelstelling geformuleerd om een 25% verscherpte EPC eis toe te passen en een GPR Gebouw score van 8 te realiseren. Deze doelstellingen zijn o.a. gehaald door toepassing van installatietechnische innovaties en specifiek materiaalgebruik.

NOM woningen Austerlitz

Deze woningen zijn ontwikkeld door KRKTR projectontwikkeling en Bouwbedrijf Van Zoelen. Alle 15 woningen worden opgeleverd als nul-op-de-meter-woningen.

Over Ter Braak Architecten

Ter Braak Architecten is een all-round architectenbureau, dat met passie en plezier ontwerpen maakt en realiseert. Vanuit Utrecht ontwerpen wij met een enthousiast team projecten voor particulieren, instellingen en bedrijven. Onze ontwerpen kenmerken zich door inspiratie, functionaliteit en duurzaamheid.

Lees Meer