Drivingrange met leslokalen en bergingen op landgoed Anderstein

Golfbaan Anderstein is een 27-holesbaan op Landgoed Anderstein, gelegen aan de Woudenbergseweg 13a in Maasbergen. De golfbaan ligt in een divers landschap, op de grens van de Utrechtse Heuvelrug (west)
en Gelderse Vallei (oost). Het bestuur van de golfbaan heeft Ter Braak Architecten opdracht gegeven voor het ontwerp van de uitbreiding van de huidige (oefen-)faciliteiten. In verband met het groeiende ledenbestand is er behoefte aan meer ruimte voor een overdekte driving range, lesruimtes en een tassenberging.
Het ontwerp bestaat uit een overkapping voor 12 afslagplaatsen waaronder 3 losse houten volumes met ronde hoeken zijn geschoven. De overkapping is geformeerd van radiaal geplaatste houten HEKA spanten, waarover een gekromd en flauw hellend dak ligt. Door de los geplaatste houten volumes ontstaat een transparante geheel. De overkapping benadrukt het dynamisch karakter van de golfsport. De toepassing van houten spanten en geveldelen maken dat het geheel mooi voegt in het glooiende landschap.

Opdrachtgever

Golfclub Anderstein

Jaar

2024


Drivingrange Anderstein Maarsbergen
Drivingrange Anderstein Maarsbergen
Drivingrange Anderstein Maarsbergen