19/03/2020

Renovatie Huis 3 Mediant GGZ Enschede

In november 2018 heeft Ter Braak Architecten een haalbaarheidsstudie gepresenteerd voor de renovatie van Huis 3 op het terrein Helmerzijde van GGZ instelling Mediant in Enschede. Dit haalbaarheidsonderzoek bevatte diverse renovatie varianten, met de daarbij behorende kostenramingen. Op basis van dit onderzoek heeft de Raad van Bestuur van Mediant GGZ besloten te kiezen voor de uitgebreide, optimale renovatie van dit gebouw.

De renovatie omvat 4 van de 6 afdelingen van Huis 3, te weten Beekzijde, Boszijde, Poelzijde en Parkzijde. In totaal betreft het project 52 slaapkamers, 4 woonkamers, gangen en voorzieningen. De optimale variant gaat uit van de renovatie en isolatie van de gevels, daken en vloeren. Ook wordt de indeling van de gebouwen aangepast. De cliëntenkamers krijgen ieder een individuele badkamer (douche, toilet en wastafel), waarvan een deel rolstoeltoegankelijk wordt. Voor personeel en bezoekers worden aparte toiletgroepen gerealiseerd. De gemeenschappelijke woonkamers worden aangepast waardoor er meer daglicht binnenkomt.

Inmiddels is het Voorlopig Ontwerp goedgekeurd, en wordt hard gewerkt aan het definitief ontwerp. De uitvoering zal naar verwachting in 2021 starten.


Over Ter Braak Architecten

Ter Braak Architecten is een all-round architectenbureau, dat met passie en plezier ontwerpen maakt en realiseert. Vanuit Utrecht ontwerpen wij met een enthousiast team projecten voor particulieren, instellingen en bedrijven. Onze ontwerpen kenmerken zich door inspiratie, functionaliteit en duurzaamheid.

Lees Meer