01/03/2018

Ontwerp bedrijfshuisvesting Leiden goedgekeurd

Ter Braak Architecten heeft in opdracht van PIKE vastgoed uit Utrecht een ontwerp gemaakt voor een bedrijfsverzamelgebouw in Leiden. De locatie is gelegen aan de Gabriël Metzustraat in het Houtkwartier in Leiden, en vormt de overgang tussen woningbouw en een bedrijfslocatie. De gemeente stelde hoge eisen aan het uiterlijk van het gebouw, om een goede aansluiting met de omgeving te waarborgen. De uitstraling van het ontwerp wordt bepaald door de schakeling van individuele bouwblokken, met ieder een eigen materialisatie en vormgeving. De indeling (plattegrond) van de bouwblokjes wordt bepaald door de gebruiker. De bouwblokken aan de Metzustraat zijn vooral geschikt als hoogwaardige (kantoor) invulling, aan de binnenhoven ligt de nadruk op meer bedrijfsmatige invulling.
Onlangs heeft de Commissie Welstand het ontwerp goed gekeurd, er was veel waardering voor het concept en de uitstraling. PIKE vastgoed zal het project binnenkort in verkoop brengen, waarna een spoedige realisatie verwacht wordt.


Over Ter Braak Architecten

Ter Braak Architecten is een all-round architectenbureau, dat met passie en plezier ontwerpen maakt en realiseert. Vanuit Utrecht ontwerpen wij met een enthousiast team projecten voor particulieren, instellingen en bedrijven. Onze ontwerpen kenmerken zich door inspiratie, functionaliteit en duurzaamheid.

Lees Meer