19/03/2018

Architectenselectie Altrecht GGZ gewonnen!

Ter Braak Architecten heeft samen met Studio id+ de architectenselectie gewonnen voor de optimalisatie van de acute psychiatrische afdeling in het WA-Huis te Utrecht.

Het betreft vier verdiepingen met de High en Intensive Care (HIC) afdelingen voor een zeer kwetsbare groep patiënten in het Willem Arntszhuis aan de Lange Nieuwstraat te Utrecht. We gaan onderzoeken hoe deze afdelingen opnieuw vormgegeven kunnen worden, afgestemd op de huidige zorgopvattingen, waaronder ‘ Healing Environment ‘. Hierbij gaat het erom een omgeving te creëren die zich er op richt om het welzijn van patiënten, familie en medewerkers te vergroten en spanning te verminderen.

Om dit te bereiken zullen wij starten met een serie workshops, waarbij oa. de zorgmedewerkers en patiëntenvertegenwoordigers participeren in het in kaart brengen van de wensen voor de nieuwe omgeving. Op basis van deze inzichten gaan wij starten met het ontwerpproces.


Over Ter Braak Architecten

Ter Braak Architecten is een all-round architectenbureau, dat met passie en plezier ontwerpen maakt en realiseert. Vanuit Utrecht ontwerpen wij met een enthousiast team projecten voor particulieren, instellingen en bedrijven. Onze ontwerpen kenmerken zich door inspiratie, functionaliteit en duurzaamheid.

Lees Meer