Zorgpatiowoningen en starterswoningen

In de kern van Austerlitz is een multifunctioneel gebouw gerealiseerd, bestaande uit een dorpshuis, basisschool, peuterspeelzaal en appartementen. Grenzend aan deze locatie was ruimte voor de realisering van 15 grondgebonden woningen. Het ontwerp van de woningen heeft een verbinding gemaakt tussen de sfeer van het nieuw te bouwen multifunctionele gebouw, en het bestaande dorpse karakter van Austerlitz.
De zorgwoningen zijn uitgevoerd als éénlaagse, rolstoelvriendelijke patiowoningen, met een goede buitenruimte voor daglicht, en maximale privacy. De woningen hebben allen de entree aan de straatzijde, maar door het creëren van een kleine voortuin, is een mooie overgang van de openbare ruimte naar het privé domein ontstaan. De goothoogte van beide typen woningen is gelijk op ca. 3 meter hoogte aangebracht. Deze lage goothoogte versterkt het dorpse karakter, en zorgt ook voor samenhang tussen de verschillende woningtypen. Dit wordt nog versterkt door de toepassing van een ‘pergola’ in de voorgevel van de woningen, welke karakter en uitstraling geeft.
Alle woningen worden zeer energiezuinig en standaard opgeleverd als nul-op-de-meter woningen. Inmiddels is het project opgeleverd. De foto's zullen binnenkort hier op de website gepresenteerd worden.

Opdrachtgever

KRKTR projectontwikkeling / Bouwbedrijf Van Zoelen

Constructeur

André Schokker

Aannemer

Bouwbedrijf Van Zoelen

Jaar

2019


Nul-op-de-meter woningen in  Austerlitz
Nul-op-de-meter woningen in  Austerlitz
Nul-op-de-meter woningen in  Austerlitz
Nul-op-de-meter woningen in  Austerlitz