Sociale huurappartementen voor Heuvelrug Wonen

In een woonwijk vlak achter de Traaij en Hoofdstraat, is een ontwerp gemaakt voor vervangende nieuwbouw voor 22 appartementen aan de Catharijnestraat.
Het nieuwe bouwblok heeft een middendeel met 4 lagen appartementen, op de koppen zijn 3 lagen appartementen gemaakt. Links en rechts van het gebouw is ruimte gehouden voor een groene inpassing. Door deze opzet is een gebouw met 3 voorzijden ontstaan, dat zich presenterent aan de Catharijnestraat, de Van Berckstraat en Heetveld. De ronde hoeken van het gebouw verzachten het bouwvolume, door de lagere kopbebouwing past het geheel zich goed in de directe omgeving.
Het midden gedeelte heeft een 2 laagse plint met daarboven 2 lagen appartementen. De horizontale geleding zorgt voor een optische verlaging van het midden gedeelte.
Het gebouw wordt in een zandkleurig, genuanceerd metselwerk opgetrokken, met een donkerder kleur plint.
Er is een diversiteit aan woningtypen ondergebracht in de gebouw. Ruime appartementen voor senioren, kleine appartementen voor oa. starters en 2 studios.
Inmiddels heeft de gemeente akkoord gegeven op het principeverzoek, en heeft de Welstandscommissie een positief afdvies gegeven. Momenteel worden de plannen in bouwteamverband verder uitgewerk.t

Opdrachtgever

Heuvelrug Wonen

Aannemer

Rizbouw

Jaar

2019


22 appartementen Catharijnestraat Driebergen
22 appartementen Catharijnestraat Driebergen
22 appartementen Catharijnestraat Driebergen