Sociale huurappartementen voor Heuvelrug Wonen

In een woonwijk vlak achter de Traaij en Hoofdstraat, is een ontwerp gemaakt voor vervangende nieuwbouw voor 22 appartementen aan de Catharijnestraat.
Het nieuwe bouwblok heeft een middendeel met 4 lagen appartementen, op de koppen zijn 3 lagen appartementen gemaakt. Links en rechts van het gebouw is ruimte gehouden voor een groene inpassing. Door deze opzet is een gebouw met 3 voorzijden ontstaan, dat zich presenteert aan de Catharijnestraat, de Van Berckstraat en Heetveld. De ronde hoeken van het gebouw verzachten het bouwvolume, door de lagere kopbebouwing past het geheel zich goed in de directe omgeving.
Het midden gedeelte heeft een 2 laagse plint met daarboven 2 lagen appartementen. De horizontale geleding zorgt voor een optische verlaging van het midden gedeelte.
Het gebouw wordt in een zandkleurig, genuanceerd metselwerk opgetrokken, met een donkerder kleur plint.
Er is een diversiteit aan woningtypen ondergebracht in de gebouw. Ruime appartementen voor senioren, kleine appartementen voor oa. starters en 2 studio's.
De gemeenteraad is akkoord gegaan met het principeverzoek, en ook heeft de Welstandscommissie een positief advies gegeven. Inmiddels is gestart met de uitvoering, en zal het gebouw naar verwachting in het 2e kwartaal van 2023 opgeleverd worden.

Opdrachtgever

Heuvelrug Wonen

Constructeur

Peree

Aannemer

Rizbouw

Jaar

2019


22 appartementen Catharijnestraat Driebergen
22 appartementen Catharijnestraat Driebergen
22 appartementen Catharijnestraat Driebergen